Nahotel.bg в България - Новогодишни предложения. Актуално от хотелите и къщите за гости в каталога nahotel.bg

Новогодишни предложения

Nahotel.bg: Новогодишни предложения Ако все още се колебаете къде да посрещнете новата 2010 година, то прегледайте дали не е останало някое местенце в китните градчета по Стара планина. Защо именно там? Защото не може зима без планина и защото там ще намерите забравеното спокойствие и отмарящите мигове, липсващи в големия град. Обградените от планинската верига градчета и курортни селца са предпочитано място за почивка и отдих не само през зимата, но иманно тогава може да се долови истинската атмосфера и чудесната миризма на чист, планински въздух.

Като започнем от село Боженци и село Костенковци, минем през Антон, Сопот, Карлово и Казанлък... може да се спред в Калофер или да стигнем по-далеч (като например хижа Рай, близо до връх Ботев и най-високият водопад в България – „Райското пръскало”). А когато минавате по пътя Карлово – Калофер, задължително трябва да спрете на крайпътния ресторант „Пъстървата”, предлагащ прясна и добре приготвена пъстърва (от развъдник) и чудесна обстановка да презаредите батериите.За места като Копривщица може да сте закъснели, но нищо не пречи да проверите или да наминете някой уикенд, за да се снабдите с неповторимото домашно сладко от череши, смокини или горски ягоди.

Какво предлага село Боженци? Най-вече нещо, което никога не сте виждали и дори не сте предполагали, че съществува: българският възрожденски стил, без изменения! Там може да намерите безкрайна отдалеченост от цивилизационния свят. Ще усетите как се пренасяте в един паралелен свят, напомнящ за безгрижното детство или за сладките приказки на баба от едно време. Подредени на главната улица – кафе, механа, хотел, магазинчета, неизбежно ще привлекат вниманието Ви и желанието да се докоснете до повече и повече от този различен свят. И няма да сгрешите, защото изненадите не свършват тук ...

Защо Карлово? Човек не бива да се нарича българин, ако поне веднъж не е ходил в Карлово. Ако все още не сте посетили това райско кътче, може да се поправите и то не на висока цена. Град Карлово се е превърнал в туристически център за областта, поддържан е и много посещават от български и чуждестранни туристи. Важна част от историята на България е поместена там. Исторически паметници и обекти като къщата на Васил Левски, Историческият музей, църквата „Св. Николай”, девически манастир „Св. Рождество Богородично” са само част от задължителната Ви програма в града. Винаги има къде да отседнете, но посетете и хотел-ресторант Ханчето. Той се намира в сграда, паметник на културата .. принадлежала на съюза на писателите (по време на социализма). Къщата е реставрирана в типичен карловски стил и има много красив вътрешен двор. Ресторантът предлага както традиционна кухня, така и специфични местни специалитети. Друг ресторант известен в района е неповторимият „Едно време”.

Екотуризъм в Калофер? В непосредствена близост от Национален парк Централен Балкан, град Калофер е сборен пункт на десетки туристи, планинари и природозащитници. Намира се близо до екопътеката към хожа Рай и връх Ботев. Тук можете да усетите духа на автентичните традиции, да научите нещо за местната история и да почувствате прекрасната природа. Част от историческите паметници на града са къщата на поета и революционер Христо Ботев, едно от първите училища – училището на Даскал Ботьо Петков, както и няколко църкви и манастири около града. Това е град със запазени традиции и неповторим местен дух, ясно изразени по време на уникалните празници през цялата година. За вашата почивка и празник може да отседнете в хотел Райски кът – само на няколко километра от Калофер, навътре в балкана, в местността Паниците. Хотелът се намира в непосредствана близост от екопътеката към връх Ботев и предлага уютни стаи и чудесен ресторант в битов стил с голяма камина и гледка към реката. Ако търсите 100% почивка – там е вашето място. Няма да бъдете обезпокоявани по телефона, защото само Вивател има обхват и то на определени точки. Подходящи местенца за посрещане на новогодишните празници са Фамилен хотел Джонджорови, хотел Караджови и хотел Стара Планина.

Source:


18 ноември
Разгледайте профила на Nahotel.bg
Статията е разгледана  2780 пъти.
СПОДЕЛИ:
facebook
twitter



ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук