Къщи за гости Родопска приказка - в България, Асеновград. Повече информация за заведението: услуги, снимки, оферти, новини, коментари. .

Кръстова гора

Къщи за гости Родопска приказка: Кръстова гора Кръстова гора е на 1545 метра над морското равнище над село Борово. Притегателната й сила се дължи на легендите и вярванията, с които е обвито мястото. Според една от легендите името и силата на Кръстова гора идват от това, че тук е била заровена частица от Христовия кръст.Поляната на Кръстова гора е дълга 500 метра и широка 300 метра, свързана е чрез алея с парклисите на 12-те апостола. В края на алеята, на най-високата част на поляната, е 99-килограмовия кръст, подарен от цар Борис ІІІ през 1936 г. Смята се че кръстът също има чудодейна сила да лекува неизлечимо болните.В навечерието на Кръстовден, 14 септември, десетки хиляди вярващи, търсещи изцеление или просветление, идват да се молят за здраве и благоденствие по време на нощното бдение на Кръстова гора пред църквата „Покров на Пресвета Богородица” /завършена през 1995 година. До Кръстова гора се стига по пътя Асеновград-Смолян /отбива се на юг след село Бачково/. Мястото е на около 45 км. Южно от Асеновград.
Source:


07 юли
Разгледайте профила на Къщи за гости Родопска приказка
Статията е разгледана  2524 пъти.
СПОДЕЛИ:
facebook
twitter



ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук