България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Нова Загора

Нова Загора е град в Централна България и е разположен в северната част на Горнотракийската низина. Сред забележителностите на града е Къщата на занаятите, който представлява дом базар с две слънчеви зали – търговска и демонстративна. Над 120 занаятчии от всички региони на страната са представени чрез автентични и съвременно звучащи в традицията на българското изделия. Предлагат се над 6500 артикула от традиционни български занаяти - килимарство, грънчарство, медникарство, кошничарство и др. Работното време на къщата на занаятите е всеки ден от 9:00 до 20:00 часа.

В града е създаден исторически музей, който започва да функционира през 1921г. Благодарение на множеството праисторически и антични селищни и надгробни могили, както и антични и средновековни крепости и селища в региона, на територията на община Нова Загора са провеждани редовни и спасителни археологически проучвания на редица обекти. През годините музеят натрупва значителен фонд от над 40 000 фондови единици и се смята за един от големите исторически музеи в България. Водещо място заемат археологическите и нумизматични материали, следвани от историческите документи и фотоси от периода на Възраждането и новата история, етнографски и палеонтологически материали. Официалният празник е на 14 октомври.
Дракон, Рио, къща за гости При Ева,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук