България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Обзор

Обзор е град на българското Черноморие и е разположен по ридовете на Стара планина, които се спускат към морето, по поречието на река Двойница. Градът съществува още от древността. Първоначално елините го наричали Навлохос, а после го прекръстват на Хелиополис (Град на слънцето). Римляните също се установяват в селището и го наричат Темплум Йовис (Храм на Юпитер). Днес в малкия градски парк могат да се видят останки от гръцки и римски колони. През средновековието тук се издига българската крепост Козяк, която османските нашественици сриват до основи.

Градът има една от най-дългите плажни ивици. Разположен на границата с планината и морето, Обзор е прекрасно място за отдих и развлечения. На север от града са разположени три очарователни къмпинга – „Луна”, „Простор” и „Слънце”. В самия град има много малки хотелчета и къщи за гости, а в непосредствена близост до плажа са изградени големи, високи хотели. На север от Обзор се намира село Бяла известно с производството на ароматното вино Димят. На юг сe простра очарователният, безлюден залив Иракли, а след него е нос Емине и село Емона, където има древно тракийско светилище и останки от средновековна крепост и манастир. Близо до града в планината се намира минерален извор.
Апартаменти Полина, КАЗА МАРТИНЕЗ Обзор, Фаворит, къща за гости Марти, Казабланкa, къща за гости Таня, вила Рени, къща за гости Богданови, къща за гости Д.Богданова, къмпинг Зора, къща за гости Галина, къща за гости Петрови , къща за гости Денаполи, къща за гости Христови, ваканционен комплекс Галерия, квартири Дом Петкови, къща за гости Дражев, Джемелли, къща за гости Хермес, къща за гости Ж.Купенова, Бисер, къща за гости Галема, ваканционен комплекс Галерия, Акрис, къща за гости Димови, Семеен хотел Байкушеви, къща за гости Хермес, къща за гости Илиеви, Клиф Биич енд Спа Резорт , къща за гости Яна, къщата за гости Милеви , Блек сий, Корал, къща за гости Русеви, Марина, къща за гости Дана, къща за гости Томов, Димови, Къща за гости Загорови, Обзор, къща за гости Даф, Корал, Обзор Бийч Ресорт, къща за гости С. Павлова, Сания,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук