България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Несебър

Полуостровът на Несебър, наречен през късното средновековие Месемврия и по-късно Несебър, е населен преди хилядолетия, в края на бронзовата ера. Старите траки го наричали Мелсабрия, което означава "град на Мелса", легендарният основател на селището. Мелсабрия има две удобни пристанища - южно и северно, където и до днес се намират множество останки от древни плавателни съдове.
В старата част на града има около 42 църкви, от които по-малко от половината са открити от археолозите и консервирани, а действаща в момента е само една. Другите по-запазени са превърнати в картинни галерии. Провлакът, свързващ старата част с новата, е дълъг около 400 метра. По средата на провлака се намира старата мелница на града, която не функционира като такава, а е само туристическа атракция. В началото на квартала, в новата част на Несебър, се намира истинската мелница на града, която сега е вградена в хотел.

Архитектурно-исторически резерват с Археологически музей е сред Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз. Във фоайето е изложена дипломата на ЮНЕСКО, документираща вписването през 1983 г. на старата част на град Несебър в листата на световното културно наследство. Сред уникалните артефакти в музея са откритият изключително важен надпис декрет в чест на тракийския вожд Садала, датиран от III в. пр. Хр. и даващ богата информация за взаимоотношенията на гръцкия полис със съседните траки, както и експонираното сребърно съкровище от монети-тетрадрахми, в които преобладават тракийските имитации, което допълва сведенията за ролята на местното тракийско население в политическия и икономически живот на града през XXI-I в. пр. Хр.

Ежегодните фестивали са „Месембрия“, „Слънце, радост" и "Фестивал на меда", провеждащ се в началото на септември.
семеен хотел Роял , Бутик хотел "Свети Стефан", Мариета Палас, Кокиче, Апартаменти Аполон Плюс, Trinity Sea Residence , Детелина, Почивен Дом Лада, Италия, Карел, Свети Никола, семеен хотел Св. Николай, Десиславa&Райков, Герджика, Света София, Орхидея, Несебър Роял Палас, Марина Палас, Орфей, Дел Мар,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук