България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Царево

Царево е град пристанище в Югоизточна България. Разположен е на три малки полуострова и съответно на четири залива, което го прави уникален за България.
Една от забележителностите на града е църквата „Успение Богородично”, която се намира на южния полуостров на града. Построена е през 1831 г., но сегашният ? архитектурен образ датира от 1895 г. На същото място е съществувала и по-стара църква с име "Света Троица".

В центъра на града се намира Откритият музей, основната цел на който е да покаже основният поминък на града в миналото – корабостроенето. Музеят представлява купол в модерен стил, а под него се съхраняват част от първия дървен кораб, построен в корабостроителницата в Царево. Има много данни, които сочат, че това е най-големият дървен кораб построен някога в България. Името на кораба е „Горянин” и се е използвал за пренасяне на товари. Години по-късно се е превърнал в учебен кораб за моряците от Военноморската база във Варна. В стъклена кутия е поставен макет на кораба, така че посетителите да се запознаят с реалния му вид.

На самия бряг на морето на края на града е разположена морската градина на Царево, която е посещавано място както от жителите на града, така и от неговите гости.
Сред летните празниците в Царево са известните Дни на Нептун, а по традиция през месец август се провежда Фестивалът на мановия мед.
Почивна станция Камет, Къща за гости Елинор, КЪЩА БЪЛГАРКА - АРАПЯ, Арапя - Вила Вулкан, Хотел Амфион, Хотел Синя Лагуна, Къща за гости Арапя , Арапя Кораба, семеен хотел Панорама, Замъка, , Елевтра,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук