България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Лозенец

Лозенец е типично рибарско селце, осигуряващо прясна риба и рибни деликатеси за местните ресторанти. Намира се в Югоизточна България в близост до Странджа планина. Малките двуетажни къщи и вили са превърнати в хотели и квартири за гости. Измервания сочат, че морската вода в курортното село е най-чиста по българското Черноморие, а наличието на полезни микроелементи, като магнезий, калций, йод, бром и др. са оценени високо от специалисти от целия свят. Първоначално селото се е наричало Емберли, по името на известния сорт грозде, който се отглежда в района, а по-късно е преименувано на Лозенец.

Сред забележителностите на Лозенец е църквата "Св. Георги" – изградена изцяло с дарения. Само на 1 км северозападно от селото, непосредствено преди прекрасния плаж на бившия к-г Корал, се намира и пещерата Мечата дупка, заобиколена от 2 райски плажа. В близост се намират – Национален парк Странджа, реките Велека, Караагач и Дяволска, природен резерват „Ропотамо”. За туристите се провеждат екскурзии с лодки по течението на реката всеки ден от седмицата. Село Велика и Ботаническата градина на семейство Серафимови се намира на 4км югозападно, откъдето туристите могат да закупят от предлагащите се растителни видове. На територията на селото има много плажове Централен, Корал, Оазис, Мечата дупка, Малък и Бабешки.
Официалният празник на селото е 6 май. В селцето се организират множество различни културни прояви и конкурси. Провежда се и национален шампионат по сърф, както и ежегодна фотофиеста.
хотел Лозенец, Хотел Янис,с.Лозенец, Хотел Мерлин, Хотел Луксор, Хотел Зора-Лозенец, Хотел Рай, Атива, Лазур , Св. Георги, Компас,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук