България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Крапец

Крапец е малко рибарско село в Североизточна България част от община Шабла в Добричка област (на 580км от София). Близо е до Балчик и Дуранкулак.

Малко спокойно кътче на морския бряг. Селото е известно с пясъчните си дюни и многобройни птици. Хора са приветливи и добронамерени, а готвачите майстори на прочутата Рибна чорба. Макар в близост до оживени летни курорти като Златни пясъци и Албена, селцето е тихо и спокойно. Районът на Крапец е екологично чист, а морският климат и лекият ветрец освежават непрекъснато. Уникална за цялото Черноморско крайбрежие е дългата над 6 км. плажна ивица между Крапец и Дуранкулак.
Само на километър североизточно от Крапец се намира Дуранкулашкото езеро (блато) - привлекателно място за всички любители на риболова с изобилието си от бяла риба, шаран, сом, платика, каракуда, раци и дори змиорка. Други популярни водоеми са Шабленското и Езерешкото езера разположени само на няколко километра на юг от Крапец. Тези езера са посещавани от много птици, предимно ибиси, чапли и гмурци.

Близо до Шабленско езеро е най-стария фар на Черно Море, разположен до рибарското селище на нос Шабла. Съвсем наблизо са и останките на Византийска крепост от четвърти век, а намереното при разкопките и може да се види в културния дом на Шабла.

Основен поминък в Крапец е зеленчукопроизводството, риболова и жовотновъдството. Езерата Шабла и Езерец се използват за водоснабдяване за домашни нужди, за земеделско напояване, риболов (щука, костур, сом, толостолоб, шаран, каракуда, лин и раци) и паша на домашни животни
Хотел Дона, Вила Артеа, Вила Света Марина,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук