България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Каварна

Каварна е малък, но невероятен Черноморски град. Разположен е в Североизточна България, област Добрич, южно от нос Калиакра. Местното население към 2009 г. е приблизително 15 хил. души.

нос Калиакра


Градът приветства летуващите с красив залив, носещ наименованието „Долината на авлигите”, с яхтено пристанище, риболовна база, голф игрище (в близост до града) и богата леглова база от хотели, вили и къщи за гости. Плажната гледка е изключително живописна и би зарадвала погледа на всеки турист.

Каварна е притегателен град не само като курортен център, но и със своята дълга история и културно-исторически забележителности. Провеждат се множество археологически разкопки, а находките от подводните експедиции провокират вниманието на чуждестранни учени и специалисти. Вече повече от три поредни години проучванията в региона се провеждат съвместно с учени от Франция и Италия.

Редица мероприятия, развлекателни или културни са съсредоточени в Каварна. Такава е наприемр експозицията „Добруджа и морето”. Експозицията представлява малък морски музей. Намира се в реставрираната стара турска баня - Хамама. Строена е в началото на XV век и представлява масивна куполна баня от камък. Тук могат да се видят множество каменни котви, амфори, керамични съдове, извадени, при подводни археологически експедиции. Друг важен елемент от града е Етнографския музей. Разположен в красива къща от историческото ни наследство, музеят разкрива едновремешния бит и култура на добруджанци, балканджии-котленци и гагаузи - турски говорещи българи. Известна забележителност в града са и Старите чешми - 12 изворни чешми разположени в протежение на 2км в долината към пристанището. Част от тях са разрушени, а останалите са реставрирани наскоро.

Нос Калиакра се намира в близост до Каварна. Изададен е на 2км. навътре в морето и представлява прекрасен природен феномен. Той е е природен и археологически резерват. Има открити заведения, където може да се хапне вкусна българска и морска кухня, на фона на блъскащите се вълни, полъха на морския бриз и чуруликането на птичките. Там гнезди аристотелевият корморан и могат да се видят делфини. Запазени са много архитектурни останки от крепостни стени, средновековни църкви, римска баня, водопровод, гробница, обществени сгради на цивилизациите минали и оставили своето наследство от там.
Вила Алегра, Хотел Деница, Самостоятелни стаи Лилия, Вила Ралица, Хотел Вессо, Къща за гости Чайка, Вила Соня, Хотел Каварна, Самостоятелни стаи Дора, Апартамент Резиденция Виктория, Uъща за гости Русанка, Бунгала Българево, Хотел Балтаджиеви, Апарт комплекс Роял Коув, Отдих Хотел&Спа, Хотел Карина, Хотел Венера,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук