България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Добрич

Добрич е град разположен в Дунавската равнина, в Североизточна България, административен и стопански център на едноименната област Добрич. За съществуването на града свидетелстват останки още от античността и ранното средновековие. Открит е старобългарски некропол с езически гробове в центъра на града.

Градът може да се похвали пред цяла България с красивите си и богато материално заредени художествени галерии с икони и творби на известни изкуствоведи. Стара част ще Ви привлече с модели на на традиционните занаяти и обичаи, местни сувенири и ръчно изработени дървени предмети и дантели, плетени на една кука. А професионално изградената конна база е любимо място на много хора, практикуващи езда. Всяка година в околията на Добрич се организират фолклорни фестивали, като: Международен детски фестивал в Крушари, Пролетни песни и танци от слънчева Добруджа” в Дебрене, Летен фестивал в Дъбовик, Фестивал „Добруджански фолклор” и т.н.
Редовните експозиции в историческите музеи са част от традициите на града и се радват на многобройни съмишленици. Такива например са „Археология на Добруджа”, „Икони от Добруджа”, Къщата-музей на "Йордан Йовков", Мемориален комплекс "Военно гробище" и други.

"Център за защита на природата и животните" град Добрич е първата лицензирана зоологическа градина у нас.Лицензът е издаден от министъра на околната среда и водите след подготвен доклад от междуведомствена комисия, с който се установява дали центъра отговаря на предвидените в закона изисквания и условия за отглеждане на животни в зоологически градини. Тази година се чества 14-тата годишнина на зоопарка, където живеят над 100 животни от 30 вида.
Хотел Грийн Палас,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук