България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Евксиноград

Дворецът „Евксиноград“ се намира от северната страна на Приморския парк на град Варна. Строен е за лятна резиденция на княз Александър I Батенберг през 1881-1885 г.. Първоначално резиденцията е била наречена Сандрово (по умалителното име на италиански език на княза - Sandro) но през 1893 г. княгиня Мария Луиза Бурбон-Пармска я преименува на Евксиноград — от гръцкото име на Черно море.

само с търговията, но и такива, които се лекуват в минералните извори. Една от най-красивите страни на Евксиноград е неговия парк. Той заема над 550 дка от общо 800 на резиденцията. Първоначално цялата територия от местността Траката до нос Чаталташ са оградени с триметрова каменна стена с обща дължина 3 км. Според последните археологически разкопки (2007-2010), проведени от Варненския Археологически музей, в околностите на резиденцията (СИ край на парка на нос "Св. Яни") по време на Второто българско царство е съществувала процъфтяващата крепостта "Кастрици", чийто жители се занимавали главно с морска търговия, износ и снабдяване на околностите с различни продукти, кожи внос от руските княжества, абанос и слонова кост от Египет и Венециански порцелан.
Вила Евксиноград,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук