България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Бяла

Община Бяла е разположена в централната част на Българското Черноморско крайбрежие. На север и северозапад граничи с община Долни Чифлик (Варненска област) и на юг и югозапад с община Несебър (Бургаска област). Най-близкия град е Обзор, а на около 20 км. се намира известният къмпинг Иракли. До ден днешен къмпинга си остава едно от най-малко покътнатите късчета земя по българското Черноморие.

Основно в Бяла е развит туризма (както и селския туризъм) и земеделието. Градът привлича както български, така и чуждестранни туристи. В близост се намират няколко плажа, така че и най-претенциозните могат да намерят подходящия за тях. В града има етнографски парк. Наблизо е разположен палео-геоложкият обект Белите скали.

Известен за местните граждани и за редовните туристи е Съборът на Бяла, който се провежда на 21 Май. Градът ежегодно е домакин на „Седмица на морето“.
Плажът на град Бяла е един от най-чистите по нашето Черноморие. Това се дължи на факта че се намира на достатъчно далечно разстояние от големите административни градове- Варна и Бургас. Съчетанието на планински и морски климат, прави Бяла едно чудесно за отдих място. В близост до Бяла се намира местността "Бяла река". Едно от най-дивите кътчета в района на Черноморието
Почивна база Динко, Къща за гости Чайка, Вила Тияна, Комплекс Амфора, Къща за гости Райски кът, Вили Баналиеви, Семеен хотел Валмар, Бяла Бийч Ресорт,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук