България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Свищов

Град Свищов се намира в област Велико Търново, по поречието на река Дунав в Централна Северна България. Това е най-най-южната точка на река Дунав с най-вдаденото навътре в територията на страната дунавско пристанище.

Свищов е родното място на Алеко Константинов, чиято родна къща е музей, част от Стоте национални туристически обекта на БТС. Други забележителности в града са:
- Археологически и архитектурни паметници от Античността и Възраждането - Свищов в миналото е бил наричан „Кючук Париж“ (Малък Париж);
- Първо българско читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови“;
- Часовниковата кула;
- Църквите: „Свети Димитър“, Света Троица“, разрушената църква „Св.Архангели“, параклис „Св. Пророк Илия и т.н.
- Етнографската и археологическата експозиция;
- Самоковлиевата къща;

Църквата „Света Троица” е един от най-ярките образци на архитектурата на Българското възраждане, шедьовър на Колю Фичето.

Едни от най-красивите места около Свищов са уникалната планинска долина, в която се намира и Свищовският манастир, местността „Паметниците“ на брега на Дунава и паркът около старата крепост в самия център.
Хотел При Попа, Хотел Калето,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук