България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

с. Гърмен

Китното селце Гърмен е разположено в Югозападните Родопи и е административен, стопански и културен център на община Гърмен в благоевградска област. Сред природните забележителности на селото за вековните чинари, обявени през 1968г. за вековни. Намират се на половин километър от центъра на селото, в близост до античен и римски град Никополис ад Нестум. Заградксите чинари (от т.нар. вид източен чинар) са двете най-атрактивни дървета в околността, на обща възраст над 600 години.

Друг туристически обект е църквата „Св.Георги” построена през 1898 година на мястото на по-стара църква. Тя е художествен паметник на културата с национално значение. Представлява трикорабна пцевдобазилика с камбанария, като аркадата на централния кораб е декориран със стенописни изображения (медальони).
ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук