България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

с. Огняново

Село Огняново e разположено в Югозападните Родопи, е известно с минералните си бани. Минералната вода от изворите е бистра, без миризма, приятна за пиене и с температура от 35°C до 45°C. Разположени по каньона на р. Канина с чистите си води и заобиколени от иглолистни и акациеви гори, Огняновските минерални бани предлагат приятна почивка през цялата година. Благоприятното географско разположение, чудесните климатични условия и лечебните качества на тези минерални извори привлича голям брой туристи.

Ценителите на местните обичаи и традиции могат да присъстват на съборът посветен на Успение Богородично, който се чества на 14-15 август. Празникът преминава с много веселба и традиционните борби на стадиона. Посетителите на селото могат да разгледат и църквата „Успение Богородично”, построена през 1835г. Тя представлява трикорабна псевдобазилика, полувкопана в земята, като към западната част е изградена камбанария. Градежът на църквата е от речен камък.
ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук