България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

с. Рупите

Малкото селце Рупите се намира на осем километра североизточно от град Петрич. Цялата местност около него, която носи същото име, се разстила по десния бряг на река Струма. Небезизвестен факт е, че в Рупите е живяла българската пророчица баба Ванга. Храмът "Света Петка Българска", построен от нея, се е превърнал в място за поклонение на хиляди хора. През 1992 г. пророчицата построява черквата. Иконите са рисувани от известния художник проф. Светлин Русев. В югозападното подножие на Кожух планина се намират останки от Античният град Петра, основан през последната четвърт на 14 в. пр.н.е. В резултат от изригване на вулкан в Рупите има магмени скали. От тях извира минерална вода с температура 75 градуса по Целзий.

Минералната вода има лечебни свойства и помага при заболявания на храносмилателната система и на опорно-двигателния апарат. Лекува неврологични, гинекологични и кожни заболявания.
ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук