България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

с. Струмяни

Село Струмяни е намира център на община Благоевград и е много близо до зимния курорт Банско. Природата около Струмяни впечатлява с красотата си най-вече заради планинските зони на Малашевската планина и Пирин. На територията са разпръснати цели 30 пещери. По-нагоре по тях има и няколко красиви планински езера. В селото днес е изграден Исторически музей на цялата община Струмяни, в който може да се научат интересни подробности за историята на местността и за забележителностите в района - стари руини, църкви, етнографски къщи.

В горите и по течението на р. Струма съществуват възможности за различни дейности - спорт, риболов, събиране на диви плодове, пикници и водни спортове. В последните години реката се прочу като отлично място за практикуване на рафтинг. Днес тук почти през цялото време на годината пристигат ентусиасти и любители на спорта, за да практикуват хобито си. Специално за тях е изграден рафтинг център, който предлага всичко необходимо (екипировка, лекции, инструктор) за безопасността на посетителите си. Много хора пристигат тук и заради добрите условия за алпинизъм и скално катерене.
ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук