България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Бургас

Град Бургас е четвъртият по големина град в страната и е най-важният икономически, културен и административен център в цяла Югоизточна България. Разположен е на брега на Черно море и дава името на едноименния залив – най-големият и най-вдаденият в континента на източното Черноморие.

Въпреки че Бургас е модерен град, наред със съвременна архитектура могат да се намерят и запазени сгради от началото на XIX век насам. Една от популярните забележителности на града е Морската градина с казиното и „мостът“ (кей за разходки), построен през 80-те години на миналия век. И до днес в градината има стотици видове растения, от всички континенти, а старата ? част е обявена за паметник на парковото изкуство. Сред забележителностите на градината са летният театър, лятната сцена „Охлюва”, Пантеонът, къщата на създателя на парка – Георги Духтев и др. В северната част на градината, в района зад конната база, всяка година се провежда фестивал на пясъчните фигури, а в южната – известния фестивал Spirit of Burgas. Северната част на бургаския плаж е характерна с тъмни черни пясъци. В близост се намират някои древни селища, останки от древни цивилизации и култури. Най-големите от тях са: Несебър (Месембрия), където се намират едни от най-старите църкви по нашите земи; Созопол(Аполония); Поморие (Анхиало); Деултум (близо до с. Дебелт); крепостта Русокастро; Бегликташ — древно тракийско светилище (близо до Приморско) и др.
v Бургас предоставя отлични възможности за практикуване на парапланеризъм. Морската градина на Бургас предлага чудесни условия за склоново реене при източен вятър или морски бриз. Тук може да се практикува и колоездене. Клубът по колоездене е създаден пред далечната 1905 година и е един от най-силните не само в България, а и на целия Балкански полуостров. Официалният празник на Бургас е 6 декември – празник на св. Николай чудотворец.
ХОТЕЛ БЪЛГАРИЯ - БУРГАС, Гранд Хотел&СПА Приморец, КЪЩА ЗА ГОСТИ "НИКИ" - кв. Кра, ХОТЕЛ ПАЛМА, Свети Илия Бургас, Боряна, Бургас, Кедъра , Лазурен бряг , Драма, Луксор, Авеню , България, Мираж, Аква Бургас , Зелената Къща ,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук