България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Кюстендил

Град Кюстендил се намира в най-западните части на България. Заобиколен е от планини и прекрасна природа, което дава уникална възможност за маршрутно познавателен туризъм. Благодарение на неговите 40 минерални извора, града се слави като център за балнеолечение. Районът, в който е разположен градът, се отличава със своята красива и разнообразна природа и плодородна земя. Ето защо често го наричат овощната градина на България, тъй като е известен със своите череши, ябълки и сливи. На 20 километра от Кюстендил се намира и един от най-високите водопади в страната – Скакавишкия водопад. Друга забележителност в близост до града са двата резервата: Габра и Църна река. Кюстендил е град с многовековна история, затова е богат на музеи и археологически екпозиции. В центъра на града се намират уникалните римски терми, в който са се лекували римски войници и средновековната отбранителна Пиркова кула.
В сърцето на хълма Хисарлъка, издигащ се до Кюстендил, пък се намира средновековната крепостна стена Хисарлъка, която е построена в началото на 5 век. В квартал Кулуша може да видите най-старата запазена средновековна църква в кюстендилския край – „Свети Георги”. В близост се намира и възрожденската църква "Свети Мина", в която има аязмо с лековита вода.

На няколко километра от града е девическия манастир "Свети Лука". Кюстендил предлага условия за туризъм както през лятото, така и през зимата. За любителите на парапланеризма Конявската планина е предпочитано място за практикуване на екстремните спортове. В местността на Осогово пък може да се практикува ловен туризъм, където организаторите осигуряват водач, транспорт и място за нощувка.
Хотел Балкан, Хотел Рай, Хотел Стримон Спа Клуб, Хотел Рай,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук