България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Вършец

Вършец се намира в Северозападна България, област Монтана. Чудесен избор за почивка и отдих. Околностите на града са подходящи за дълги излети и порция чист въздух. Близо до Вършец е местността Водопада – красиво кътче на около 3 км. от центъра. Друга природна забележителност е местността „Бялата Вода”, до която има и пешеходен маршрут.

За любителите на планинския туризъм на близо е връх Тодорини кукли (1785 м.) – една от най-високите точки на Стара Планина. Маршрутът до него е подходящ и за не професионални катерачи, има достъпност за всеки турист, а откриващата се гледка е смайваща – вижда се връх Ком, отсечените скали на Врачанския Балкан, а в ясни дни и река Дунав!
Местността привлича и със своите известни пещери и карстови райони. В "Страшенския" дял са проучени 79 пещери и пропасти. По-известни са: "Соколска пещера", "Пещера Кръста", "Местност Барките", "Пещерен комплекс Кална Мътница" и местност "Испийски кладенец". Към историческите забележителности е подходящо да се отчетат общинския музей ( 4 отделни експозиции - "Античен", "Археологически находки и монетна колекция", "Балнеология" и "Етнография”) и градската художествена галерия ( с база над 660 платна и 27 склуптори от дърво, гипс и глина).

Балнеологията е характерна за града. Намерените останки от римски балнеологични съоръжения и предмети в град Вършец свидетелстват за използването на лековитите минерални води още от Древността. Минералните води с висока температура бликат от няколко извора наоколо. Подходяща е за вътрешно приемане, за инхалации, за напояване. Водата се прилага за лечение на: болести на централната нервна система, сърдечно-съдови заболявания, ендокринно-обменни заболявания, стомашно-чревни заболявания, чернодробни и други.
Минералните води са не само природно богадство, но и естествен начин за поддържане и укрепване човешкото здраве. Подходящи са за профилактика и каляване на организма, за физическа и психическа отмора.
Къща за гости Венера, Къща за гости Ваня, Къща за гости Свети Георги, Къща за гости Нели, Къща за гости ЕМИ,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук