България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Плевен

Плевен е областен град в Централна Северна България.
И до днес град Плевен е запазил културно-историческото си наследство и затова е известен като град на музеите. Най-ранните следи от живота и дейността на човека по тези земи се отнасят към края на 5 хилядолетие пр.н.е.. Многобройни археологически находки са свидетелство за високата материална и духовна култура на траките, обитавали хилядолетия този край. Сред тях е най-голямото златно съкровище, открито по българските земи — Вълчитрънското.

Известа е църквата „Света Троица“ е основана през 1893 г. Колоните, които крепят храма, са от римско време.Построен е в характерен източноправославен стил. Това е един от големите храмове в град Плевен, където проповядват 4 свещенослужители и се извършват всички видове ритуали, също има и църковен хор.

Културни и природни забележителности:
- Мавзолей-параклис „Св. Георги Победоносец”;
- Панорама „Плевенска епопея - 1877 г.”;
- Регионален исторически музей;
- Природен парк Кайлъка, Скобелевият парк и други;
- Панорама Плевенска епопея;
- Къща-музей „Цар Освободител Александър II;
- Художествена галерия „Илия Бешков“;
- Музей на виното;
Семеен хотел Миляна, Хотел Балкан,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук