България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Рибарица

Рибарица е най-дългото село в страната и се намира в Северна България. Село Рибарица се намира в старопланински район, в подножието на Стара планина в Тетевенския балкан, на 12 км от град Тетевен.
Селото е продукт на възхищението от красотите на тази част от Стара планина на ловешките, троянските и тетевенските първенци. Така след Освобождението се създава едно неофициално туристическо място за прекарване на свободното време. Започването на строителство на вили на територията на Рибарица от външни лица е признание за предимството и за развитие на туризма в национален мащаб, така също в признаване на курорта Рибарица.
Местните жители и редовните туристи днес, се радват на естествената природа, на дълбоките планински гори, на прозрачните поточета, на разнообразната флора и фауна.

хотели Рибарица


В Рибарица може да попаднете на следните културни и природни забележителности:
- Известните природни резервати „Царичина” и „Боатин” – част от Национален парк “Централен балкан”. Боатин е тайнственото царство на бука – огромни достолепни дървета на възраст 170-200 г., а в Царичина може да се насладите на огромното разнообразие от над 600 вида растения, някои от тях вписани в Червената книга на България.
- Синьото колело и Викалото – известни за местността пещери; Както и Влаевската пещера, Байовица, Моровица, Съева дупка – в близост до с. Брестница и др.
- Водопадите Скока и Варовитец;
- Кървавото кладенче – мястото, където турците са измили отсеччената глава на Георги Бенковски - намирасе на на 3км. от Рибарица, по поречието на река Костина. Именно там всяка година се провежда тържествено шествие в памет на българския герой. Честването вкючва зрелищна възстановка на трагичното събитие.
Вила Мила, Вила под наем До реката, Вила Алпина, Вила Крисми, Вила Мирела, Вила Аморе, Вила Ники, Вили Янкови, Вила Галя, Хаджипешовата къща, Хотел Федора, Хотел Рибарица, Вила Христомила, Вила Вит, Вила Омайниче , Къща за гости Гергина, Хотел Балкан, Вила Маргарита, Самостоятелни стаи Хан Костина, Хотел Зорница,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук