България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Ловеч

Ловеч е областен град в Централна Северна България, разположен от двете страни на река Осъм, между Дунавската Равнина и Предбалкана. Локацията на Ловеч предопределя разнообразен релеф и климат, и хората там се радват и на планински възвишения и на равнинен релеф.
Благоприятната природна обстановка е зародила живот тук още от най-дълбока древност. Откритите в ловешките пещери останки свидетелстват за активно човешко присъствие от старокаменната, новокаменната, бронзовата и желязната ера.

Освен с природните забележителности, Ловеч се явява един от промишлените центрове на България – тук се произвеждат кожи и кожени изделия, мебели, храни и т.н.

Към интересните места, които трябва да се видят спадат:
- Парк „Стратеш” и зоологическата градина там;
- Архитектурно-исторически резерват „Вароша”, както и Галерия „Вароша”;
- Паметник на Васил Левски;
- Деветашка пещера - една от най-големите пещери в България. Общата ? дължина е 2 442 м. Пещерата е открита през 1921 г. В нея са направени открития на някои от най–интересните останки от времето на неолита по българските земи. Достъпът до пещерата е по удобна пътека, която започва малко след отбивката от пътя Ловеч - Левски за село Деветаки;
- Парк „Баш-бунар”;
- Църквите „Света Богородица”, „Света Троица“, „Света Неделя”;
- Етнографски комплекс „Драсова и Рашова къща“;
- Ловешка средновековна крепост - разположена на хълм, наречен през периода на османското владичество „Хисаря“. Една от последните превзети от Османската империя крепости в България. Днес голяма част от крепостта е реставрирана и е една от забележителностите на съвременен Ловеч и атракция за неговите посетители.
Хотел Царяна, Семеен хотел Вароша, Тинковата къща, Дъбравушка,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук