България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Карлово

Карлово е отделен официално като административен център към края на 14 век. Предполага се, че името на града води началото си от името на владетеля на тези земи - Карлъ Али бей. Въпреки късното създаване на града, в местността са намерени следи от живот, датиращи още от новокаменната /неолитната/ епоха / VІ хил. пр. Хр. През средновековието в близост до Карлово са съществували няколко селища, едно от които до местността „Свети Пантелеймон” и вероятно е средновековната българска Сушица.

хотели Карлово

хотели Карлово


В близост до града се откриват страхотни природни гледки. Известни туристически точки са: Водопад "Сучурум" - част от резервата, който се намира над Карлово и Национален парк "Централен балкан".

Карлово е известен и със своето революционно минало и най-вече с родната къща на Васил Левски. Днес национален музей със завидна стойност, родната къща на Апостола винаги е привличала и ще привлича българско и чуждо внимание, както и вечното национално признание към Васил Левски.
Други интересни музей за любителите са: Общински исторически музей – Карлово; Етнографска експозиция в Мазаковата къща; Даскал Ботевата къща и т.н.
къща за гости Карлово, El Parasio, Щерев, Делони, Ханът, Минковата къща, Яев, Алмонд,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук