България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Калофер

Още един приказен град на територията на България – Калофер. Намира се в съседство с Национален парк Централен Балкан, в подножието на връх Ботев. Част от историческото наследство на държавата, градът излъчва специфичен романтизъм и уют. Много исторически и културни паметници са запазени и реставрирани и са обект на туристическо любопитство. Заедно с богатия природен фон, градът привлича много хора. Легендата разказва, че Калофер е основан в средата на 16-ти век, когато група мъже, предвождани от Калифер войвода, “владеели” тази част на Стара планина и постоянно нападали преминаващите турските кервани. В последствие градът се развива като важен културен и търговски център

хотели Калофер

хотели Калофер


Известен музей е къщата на българския революционер и поет Христо Ботев – гордост за националното наследство и самосъзнание на България. Могат да се видят и други културни забележителности като църквите и манастирите в и извън града, едни от първите български училища и т.н.

Извън града са създадени красиви екопътеки и минават планински туристически маршрути – едни по-леки, други по-сериозни. Подходящи са за малки и големи, за ученически групи и семейства. Около града се намират ливадите на „Чафада?рица“ и пропастите на „Дженд?ма“, Купена и река Тунджа, река „Бяла“ с водопади и четиривековния Калоферски мъжки манастир, съхранил в себе си твърдината на българския верски дух. Някои от маршрутите минават/ водят до „Рай“, връх Ботев, водоскока Райско пръскало, както и към резервата „Джендема“.
вила Ломар - Калофер, Къща за гости Пройнови, Райски кът, Караджови, Фамилна къща Ганови, вила Еделвайс, Драголова къща, Цуцкова къща, Георгиеви, къща за гости Чардака, Хотел Стара планина, Канарова,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук