България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Стойките

Село Стойките се намира в центъра на южната част на България и е на 7 км от Пампорово. Районът е богат на лековити билки и ядливи гъби. В горите и поляните се срещат зайци, сърни, елени, катерици, вълци, глигани, лисици, язовци, таралежи и др. диви животни.
Селото предлага зимен и летен туризъм. Тук са едни от първите ски-центрове в Родопите. Селото разполага с две ски-писти – в центъра се намира малката, която е леснодостъпна, широка, полегата и удобна за обучение на начинаещи. Другата писта е за напредналите скиори и сноубордисти. За туристите, решили да направят своята почивка през лятото, селото предлага разнообразни екскурзии до близките села и хижи. Също така има организиран пешеходен маршрут до параклиса „Св. Св. Константин и Елена”. Търсачите на екстремни преживявания могат да практикуват спортове като скално катерене, конен туризъм, планинско колоездене и проникване в неблагоустроени пещери, предлагани в района с необходимата екипировка, оборудване и квалифицирани водачи.

На около 18 км с кола се намира Националната астрономическа обсерваторията “Рожен”, която е най-големият действащ научен комплекс по астрофизика на Балканите. Разположена е в красива местност на билото на планината, близо до връх Рожен. Предстои откриване на нов телескоп “Коронограф”, който ще наблюдава короната на слънцето. Отворена е за посещения всеки ден от 14:00 до 16:00 часа, като могат да се правят и нощни наблюдения. Всяка година в с. Гела, което се намира на 14 км с кола от Стойките, в началото на август се провежда гайдарско надсвирване, в което участват гайдари от целия регион.
ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук