България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Триград

Недалеч от Българо-Гръцката граница се намира китното родопско селце Триград. През селото минава р.Триградска, която заедно с р.Буйновска дава началото на р.Въча. В околностите на с.Триград има многобройни археологически находки - пещерни жилища и тракийски некрополи, които говорят за древния му произход.

По поречието на р.Триградска, на 1,5 км от селото е разположено величественото и впечатляващо с красотата си Триградско ждрело, което е обявено за защитена местност. Един от феномените на Триградското ждрело е пещерата “Дяволското гърло”. В землището на с.Триград се намира Харамийската пещера, която е пропастен тип пещера, предлагаща атракция на границата между класическия и екстремния туризъм. Тя е една от седемте пещери в района, които са били обитавани в древността.
На 8 км от селото се намира Ягодинската пещера, която е най-дългата в Родопите и е прочута със своята красота и наличието на сталактити, сталагмити и сталактони.
Защитената местност “Чаирите” се намира на 19 км източно от селото. Тук са се запазили шест причудливи естествени свлачищни езера, сред които е и “Пияната гора”.
На 25 км. югоизточно от селото се намира резерватът “Шабаница”, където се опазва вековна буково-смърчова гора на възраст над 200 години, а на отделни смърчови екземпляри и над 350 години.

Селото предлага на гостите си много атракции и възможности за активна почивка: функционира конна база, предлагаща коне за езда и обучение с инструктор, организират се походи с мотори “Ендуро” с водач, съществуват възможности за скално катерене и делтапланеризъм.
Къща за гости Зора, Стаи за гости Уют Ники, Божиловата Къща , Къща за гости Къщата с чешмата село Триград, Къща за гости Еврика, Къща за гости ДЕТЕЛИНА , Вила Орлово око Триград, Къща за гости Хаджийски, къща Кристал, къща за гости Гогушеви, къща за гости Таня и Севда, Тошовата къща, къща за гости Еделвайс, Къща за гости Сакалиеви, Чолаковата къща, къща за гости Юлия, Елица, Елена, Атанасови, къща за гости Баргански, Къща за гости Здравец, къща за гости Иглика, самостоятелни стаи Орфей, къща за гости Римски мост, самостоятелни стаи Зора, вила Роси, семеен хотел Триибрия, къща за гости Ирина и Владо, апартаменти Горски кът, къща за гости Панорама,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук