България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Чепеларе

Град Чепеларе е известен зимен курорт в България. Намира се в Родопите, а през града минава река Чая. В непосредствена близост до Чепеларе се намира ски-зоната Мечи чал, в която е най-дългата и една от най-добрите писти за алпийски ски в страната. В близост до града се намира уникалната природна забележителност „Чудните мостове.” Обектът се състои от два естествени скални моста, разположени сред борова гора върху река Айдарско дере. Големият мост е широк 12-15 м и е дълъг 96 м. Извисява се над пропаст, дълбока 43 м и широка 45 м. Предполага се, че мостовете са образувани от срутване на дълбока карстова пещера, издълбана от някога многоводната река, при земетресение. В района могат да бъдат наблюдавани около 270 птици, както и мечки, вълци, диви свине, зайци, лисици, диви кози, сърни, елени. В червената книга на животикските видове са записани алпийският тритон (дъждовник) и някой видове прилепи.

В община Чепеларе има множество паметници на културата, музеи и музейни сбирки, които могат да се разгледат. Църквата “Св. Атанасий” е построена през 1834 г. изцяло от местното население за краткото време от два месеца. И до днес тя остава гордост за чепеларци. През 1841 г. в двора на църквата е построено и започва да функционира най-старото килийно училище в Централните Родопи. Други забележителности са паметника на капитан Петко Войвода, паметник на загиналите във войните, църквата „Успение Богородично”. В Чепеларе се намира и уникалният за страната Музей по спелеология и български карст.
Вила САКИ, Хотел Каров, Къща за гости "Карина", Къща за гости Синчец, вила Орехово с.Орехово, HOTEL ASSENSI, вила Дар, Чепеларе, Калфов, къща за гости Зорница, Агарта, Борика, семеен хотел Белона, къща Пальонгови, Айвън, Релакс, Шоки, стаи за одих Тепавичарова,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук