България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Петрич

Град Петрич се намира в Югозападна България в близост до гръцката граница. Сред природните забележителности на града е „Природен парк Беласица”, който е създаден с цел опазване на вековни гори от бук и кестен и различни животински и растителни видове. В българската част на планината са изградени 2 туристически хижи: Беласица и Конгур. Тук туристите могат да видят невероятно красиви водопади и езера. Сред културните забележителности на града са къщата музей на известната Баба Винга, а в близост на града се намират Самуиловата крепост и местността „Рупите”.

Самуилова крепост
Този грандиозен паметник на българската история се намира в клисурата край село Ключ, на около 20 км западно от град Петрич. Крепостта е построена от цар Самуил в началото на 11 век. Тя е построена върху древни славянски и тракийски селища и целта е била да отбранява цялата котловина. Тук през 1014 г. византийският император Василий II разгромява българските войски на цар Самуил и взима в плен 14 000 български войници. В противоречие на всички християнски догми той осакатява всичките пленници, като ги ослепява, а на всеки 100 ослепени войници той оставил по един с едно око, за да ги води по пътя за дома. Цар Самуил успял да спаси живота си в тази битка, но при гледката на хилядите слепци той издъхва.

Самуилова крепост е тържествено открита на 23 октомври 1982 г. като национален парк-музей. Останките от средновековното укрепление и селище са консервирани, а района около него е благоустроен. На хълма на мястото на историческите останки днес се издига паметник на цар Самуил, който представлява бронзова фигура в цял ръст. В най високата част на укреплението се извисяват 4 пилона върху руините от средновековната кула, които символизират непобедимостта, непреклонността и вярата на българския народ в бъдещето.
Хотел БАЦ, Хотел Зора, Хотелски комплекс Агата, Спа хотел Бац,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук