България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

с.Баня

Село Баня се намира в планински район в центъра на Разложката котловина между три планини: Рила, Пирин и Родопите. И до днес се виждат останки от тракийски поселища, което засвидетелства за дългата история на селото. В момента в рамките на селището има две стари бани. До новата обществена баня се намират останките от баня, която е била ползвана от турското население в периода на османското владичество. Втората, обявена за старинна, се намира в старата част на селото. Това е българската баня, използвана от християнското население на селото. На входа ? има надписи на български и турски език, които датират от 1736 г. Селото е известно в областта и страната с многобройните минерални извори – 72 на брой, за лечение на хронични гинекологични заболявания, костни заболявания и неврологични заболявания. В момента от селото тръгва „Зелен коридор“, който е туристическа забележителност в района. Неговата дължина е около 7 км и завършва в началото на град Добринище.

Всяка година през първата неделя на месец юли се провежда традиционен събор "Празник на моето село". На него се събират жители на селото, живеещи и работещи из различни краища на България. В празника взимат участие фолклорни състави от страната и чужбина.
Хотелски комплекс ЕЛЕНА** Вили Къщи Стаи СПА СКИ Басeйн, РЕЛАКС, Диабора, Къща за гости Гарет, Семеен хотел Елена,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук