България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Гоце Делчев

Град Гоце Делчев се намира в планинския район на югозападна България. Архитектурните и исторически забележителности привличат много чуждестранни туристи, а ежегодните културни фестивали за Еньов ден и Трифон Зарезан – почитателите на местната култура и традиция. На 15 км по пътя за Сандански се намира планинската местност Попови ливади, където са разположени няколко хижи, готови да посрещнат всеки приятел на природата. На около 12 километра от града, в посока Родопите се намират прочутите Огняновски минерални извори, а над тях се подреждат архитектурните шедьоври с. Лещен и с. Ковачевица.

В село Лещен старите родопски къщи са реставрирани и предлагат на посетителите богат избор от възможности за активна почивка. Във вилното селище на разположение на гостите е и механа, която предлага вкусни български ястия. Възможностите за туризъм са лов, риболов, езда, разходки в планината, бране на билки и гъби и др. Край селото се намира местността Караорман — гора, населявана от много видове диви животни. На 27 километра, в посока Сатовча, е друг архитектурен резерват - село Долен, а нагоре в планината се намира ловното стопанство Дикчан.
Никополис Ад Нестум, Хотел Валентино, Хотел Валентино,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук