България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

с.Говедарци

Село Говедарци се намира в предпарковата зона на Националния парк Рила, по поречието на река Черни Искър. Над него се намира връх Мальовица и затова то е един от изходните пунктове за достигането му. От Говедарци тръгват маршрути за хижа Вада (2 часа пеш), хижа Мечит (1 час), хижа Ловна (3 часа) и хижа Мальовица. В местността Надарица има останки от древно селище датиращо от времето на Римската империя.

В местностите Тапанковица, Мечкарица и Изворо има запазени исторически паметници — църкви, манастир и параклиси.
Всяка година в селото традиционно се провеждат събори, свързани с християнските празници, като най-масови са Гергьовден, Тодоровден – правят се състезания с коне и Св. Троица – официален събор на селото. Също така на Ивановден традиционно къпят в буйната планинска река всички моми и млади невести.
Хотел Миглена, Хотел Дивите петли, Хотел Калина, Хотел Говеадарци, Хотел Говеадарци,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук