България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Търговище

Старото име на град Търговище е било "Ески Джумая". Днес градът е областен за Североизточна България и е разположен на север от Преславската планина.
Редица археологически сведения доказват, че по тези места е имало човешки живот още през медно-каменната епоха (халколит) — V-IV хилядолетие пр.н.е. В околностите на града са открити останки от тракийски селища (V-III век пр.н.е.), селище от римската епоха (II-IV век от н.е.), селище и крепост от ранно-византийската епоха (V-VI век).

Ловеч може да се похвали пред света с професионалната си школа за изобразителни изкуства. Нейните възпитаници са носители на големи награди от международни конкурси в Япония, Италия, Полша, Чехия, Германия и др.
Мизия , Хотел Терра Европа, Хотел Регина,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук