България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Сърница

Град Сърница се намира Южна България между рида Дъбраш и Велийско-Виденишкия дял в Западните Родопи. В непосредствена близост минава река Доспат, която се влива във втория по големина язовир в страната, дълъг 19 км – Доспат. В него може да се лови шаран, пъстърва, кефал, костур, червеноперка и каракуда. На брега на язовир има построени вили и няколко почивни бази, предлагащи места за настаняване. Градът се намира на 20 км от Доспат и на 48 от Велинград. В близост до Сърница минава и древен римски път свързвал навремето Филипопол с Никополис ад Нестум (руините на този римски град се намират до село Гърмен).

В района на Сърница се намират единствените в страната находища на върболист тъжник и блатен плаун. Организират се пешеходни маршрути от Сърница до Доспат, като пътят лъкатуши от начало до край по живописния язовирен бряг.
Семеен Хотел "ПАНОРАМА", Хотел Евелин, Йовчеви, Сърница, Емили,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук