България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Крумовград

Крумовград се намира в Източните Родопи, в типичен хълмист терен. Градът е разстлан в долината на река Крумовица и е кръстен на българския хан Крум, който пръв достига до тези земи. Сред природните забележителности на града са Орловите скали, които се намират на 30 км от Крумовград. Този паметник на древнотракийската култура е уникален за нашата страна. Поради големия наклон на местността от различните страни, височината на скалата не е еднаква. На недостъпно място в скалите са издълбани от човешка ръка повече от 100 скални ниши - некрополи с трапецовидна форма, дълбочината на които е между 8 и 12 см. Тези ниши принадлежат според някои автори на одрисите и датират още от първото хилядолетие на новата ера. Били са с култово предназначение като в тях са поставяни култови съдове при тържества.

Някои археолози считат по намерените керамични фрагменти под скалите, че това светилище датира от 5-4 век преди новата ера. Възможно е и нишите да са скални гробници урни, където траките са поставяли праха на умрелите. По-голямата част от пътя е достъпна за високопроходими автомобили, а останалата част се изминава пеша.
къща за гости Енигма, ВИА,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук