България : За вашата почивка или бизнес пътуване - изберете измежду селекцията от хотели, вили и къщи за гости в цяла България.

Павел баня

Павел Баня е курорт с международна известност. Разположен в централната част на България, между Стара Планина и Средна гора, в непосредствена близост до яз. Копринка и р. Тунджа. В центъра на Розовата долина и на Долината на тракийските владетели, с лековитите си минерални води, курортът дава отлични условия както за балнео-лечебен, така и за алтернативни форми на туризъм – селски, тематичен (свързан с културно-историческото наследство), екологичен, ароматуризъм и др.
В Павел баня живеят различни по вероизповедание хора и затова религиозните празници са взаимно почитани и уважавани. На територията на града има стара православна църква, евангелистка църква, а в момента се строи джамия.

Традициите в Павел Баня са запазили традиционния си характер през годините. Честват се Коледа, кукерските празници на Сирни Заговезни, Богоявление, Първи март, Празник на розата и минералната вода, Празник на града, избор на царица "Роза" и крал "Минерална вода".

Стара Загора Стара Загора е шестият по големина град в България и е разположен в Старозагорското поле. Градът е голям университетски център и е известен като град на правите улици, липите, поетите, хубавите жени и Берое.
Стара Загора е атрактивна туристическа дестинация. В града се намира античният Форум на Августа Траяна. Форумът се е намирал в югозападната укрепена част на римския град, средище на социално-политическия, икономически и културен живот на града и важно място за обсъждане на общоградските проблеми. Днес се използва за сцена за редица оперни, театрални, балетни и фестивални прояви.

На 14 км от центъра на града е разположен националният балнеологичен курорт Старозагорски минерални бани. На разположение на гостите на града са 34 хотела, което го прави изключително подходящ за конгресен туризъм. Курортът е привлекателен с възможностите за климато и балнеолечение. В близост е местността "Богородична стъпка", добила известност като свято място с изграден малък параклис, наречен "Рождество Богородично".

В северна посока от града се намира паркът Аязмото, който е първият градски парк от европейски тип в България. В парка растат редки и уникални за България растителни видове, голяма част лично засадени от Методий Кусев. В парка е разположена още Старозагорската зоологическа градина, най-голямата по площ в България, в която могат да се видят камили, лами, мечки, бобри и различни птици. Други забележителности са Залата на смеха с криви огледала, резиденцията на Старозагорския митрополит, параклис, паметниците на метрополит Методий Кусев и Алеко Константинов, Централната астрономическа лаборатория за космически изследвания, телескопът на Народната астрономическа обсерватория "Юрий Гагарин", спортен комплекс "Берое", тенис кортове, площадки за бадминтон, хижи, хотел, ресторант и летен театър, в който са изнасяли концерти Лили Иванова, Емил Димитров, Щурците, Юрая Хийп и Бони Ем.
Къщата с клюкарника, Комплекс Милениум, частна квартира Михайлови, вила Надежда, семеен хотел Асо, Павел баня, семеен хотел Кавръкови,

ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук