Къща за гости Кабата - Белинташ - в България, Асеновград. Повече информация за заведението: услуги, снимки, оферти, новини, коментари. Gasthaus Kabata-Belintash.

Скалата Белинташ

Къща за гости Кабата - Белинташ: Скалата Белинташ Легендите за чудодейната сила на това място в Родопите (на 30 км от Асеновград) ни връщат много години назад. Дали това е култово място на траките, светилище на бог Сабазий? Или именно тук е акостирал Ноевият ковчег? Дали наистина на тази скала са извършвани жертвоприношения?

Скалата, която сравняват с малко плато, е изпълнена с кръгли отвори и улеи, които (според специалисти) оформят карта на някои съзвездия. Привържениците на тази идея неведнъж са търсили в околността и други подобни места, убедени, че Белинташ е част от огромна по площ астрономическа обсерватория. Преди двайсетина години екстрасенси от цял свят се стичат към белинташката скала, за да почерпят оттам космическа енергия.
Source:


08 декември
Разгледайте профила на Къща за гости Кабата - Белинташ
Статията е разгледана  558 пъти.
СПОДЕЛИ:
facebook
twitter



ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 NaHotel.bg
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без обратен линк към сайта. Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните туристически обекти.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук